Binnenlocaties trouwfoto’s: Nederlands mooiste plekken

Op je trouwdag wil je natuurlijk zo min mogelijk aan het toeval overlaten. Daarom begin je al ruim van tevoren met alles te plannen. Waaronder het kiezen van de meest geschikte binnenlocatie voor jullie trouwfoto’s. 

Hieronder geven we je praktische tips voor het maken van de mooiste trouwfoto’s binnen én enkele van de mooiste binnenlocaties voor je huwelijksreportage.   

Trouwfoto’s binnen maken: tips

Bepaal de sfeer en stijl

Jullie trouwfoto’s horen te reflecteren wie jullie als bruidspaar zijn. Denk daarom goed na over de stijl van de trouwfoto’s en zoek naar een binnenlocatie die daar qua sfeer bij past. Hebben jullie gekozen voor een traditionele bruiloft? Kies dan voor een sprookjesachtig kasteel. Gaan jullie voor stoer? Dan is een industriële fabriek bijvoorbeeld een optie. 

Licht is ‘key’

Licht is naast compositie essentieel voor het maken van goede foto’s, weet elke fotograaf. Let daarom naast de sfeer van de locatie ook op de lichtomstandigheden. Op de ene plek is er veel natuurlijke lichtinval, terwijl je ergens anders bent aangewezen op kunstmatige verlichting. 

Let op de beschikbare ruimte en opties

Grote ruimtes bieden in het algemeen meer mogelijkheden voor diverse achtergronden en composities dan kleinere. Een locatie kan wel de juiste sfeer ademen, maar dat wil niet automatisch zeggen dat de juiste achtergrond en elementen voor mooie foto’s aanwezig zijn. Let daarom op de grootte van de binnenlocatie en hoeveel ruimte er beschikbaar is voor het maken van foto’s. Informeer ook van tevoren of het mogelijk is een ruimte enigszins aan te passen en decoraties toe te voegen om verschillende settings te creëren voor de fotoshoot.

De vier seizoenen

Elk seizoen heeft natuurlijk zijn charme. De verschillende seizoenen hebben ook invloed op je trouwfoto’s binnen. Niet alleen qua lichtomstandigheden. Als je in de zomer trouwt, wil je dat ook je foto’s een zomerse uitstraling hebben. Terwijl het in de winter misschien een leuk idee is om voor een brandende open haard te poseren. 

Budget en kosten

Locaties buiten zijn vaak gratis toegankelijk voor het maken van trouwfoto’s. Binnenlocaties meestal niet. Je wilt natuurlijk niet dat het huren van een locatie een al te grote hap neemt uit je budget.  

Check beoordelingen en reviews

De meningen van anderen zeggen niet alles, maar vaak wel veel. Kijk daarom ook naar hoe anderen – zowel bruidsparen als professionele fotografen – een locatie beoordelen en lees recensies van hen. 

Praktische zaken

Denk tot slot ook aan praktische zaken, zoals de beschikbaarheid en openingstijden van de binnenlocatie die je op het oog hebt. En vergeet hierbij jullie fotograaf niet.

De mooiste binnenlocaties voor trouwfoto’s in Nederland

We hebben, door de lens van de professional, gekeken naar de mooiste locaties in het land om trouwfoto’s binnen te maken. Daarbij hebben we gestreefd naar een mix van historische en moderne locaties, met verschillende sferen en unieke eigenschappen. Hieronder, in willekeurige volgorde, de volgens ons mooiste binnenlocaties voor trouwfoto’s.

Paviljoen Puur in Diemen 

Paviljoen Puur in Diemen (Noord-Holland) is een modern vormgegeven paviljoen op een historische locatie, midden in de natuur. Behalve een mooie locatie voor je bruiloftsfeest is dit ook een officiële trouwlocatie.    

Lommerrijk in Rotterdam

Lommerrijk in Rotterdam (Zuid-Holland) is een prachtlocatie aan het water, met verschillende fotogenieke zalen voor je huwelijksplechtigheid én trouwfeest.

Zalmhuis in Capelle aan de IJssel

Ook het Zalmhuis in Capelle aan de IJssel (Zuid-Holland) is een officiële trouwlocatie waar je elkaar het jawoord kunt geven en huwelijksfeest kunt vieren. Met name de Garden Room en Rooftop Room vormen een prachtig decor voor trouwfoto’s.

Kasteel Woerden in Woerden

Kasteel Woerden in de gelijknamige plaats in de provincie Utrecht is een kasteel uit het begin van de vijftiende eeuw en staat te boek als Toptrouwlocatie. Ook hier kun je terecht voor zowel de plechtigheid als het feest en tref je vooral een schitterende locatie voor jullie bruidsreportage.

Landgoed De Havixhorst in De Schiphorst

Landgoed De Havixhorst in het buurtschap De Schiphorst in de gemeente Meppel (Drenthe) is eveneens een all-in-one trouwlocatie, Niet alleen de siertuinen, maar ook het kasteel zelf leent zich uitstekend voor deftige trouwfoto’s,  

Kasteel Keukenhof in Lisse

Kasteel Keukenhof in Lisse (Zuid-Holland) beschikt over meerdere mooie locaties om te trouwen en te feesten – én de mooiste trouwfoto’s te maken. Zoals de stijlvolle Blauwe Salon, het Koetshuis en de Hofboerderij.

Hoeve Zzamen in Zoetermeer

Hoeve Zzamen in Zoetermeer (Zuid-Holland) leent zich bij uitstek voor een trendy boerenbruiloft en bruidsreportage in de monumentale Koeienstal, met ‘s winters knusse vuurhaardjes. Idyllische plaatjes gegarandeerd!

Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem

Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem (Gelderland), met zijn statige landhuis, aangrenzend koetshuis en prachtige oranjerie, staat garant voor de mooiste trouwfoto’s binnen én buiten. Ook dit is behalve een feestlocatie tevens een officiële trouwlocatie, waar jullie je huwelijk kunnen laten voltrekken. 

Hotel De Leijhof Oisterwijk in Oisterwijk

In Oisterwijk (Noord-Brabant) vind je Hotel De Leijhof, een officieel erkende trouwlocatie waar alle ingrediënten aanwezig zijn om je trouwfeest te vieren. De locatie heeft verschillende romantische plekjes voor de mooiste trouwfoto’s, binnen en buiten.

Wereldmuseum Rotterdam in Rotterdam

Wereldmuseum Rotterdam in Rotterdam (Zuid-Holland) is een waarlijk unieke trouwlocatie, waar je terechtkunt voor zowel de ceremonie als het feest. De grandeur van de grotere Balzaal en kleinere Salon, met uitzicht op de Veerhaven, zorgt voor statige trouwfoto’s. In de karaktervolle Elie van Rijckevorselzaal vormt de Rotterdamse skyline een geweldige achtergrond.

Oranjerie Hydepark in Doorn

Stijlvol trouwen doe je op het historische landgoed Oranjerie Hydepark in Doorn (Utrecht). De prachtige salons, met uitzicht op de fontein op de parkvijver, zorgen voor intieme, sprookjesachtige trouwfoto’s. Ook hier kun je elkaar het jawoord geven en aansluitend dineren en feesten.

De Willemshoeve in Woerden

De Willemshoeve in Woerden (Utrecht) is een karakteristieke boerderij uit de zeventiende eeuw, met een fraai rieten dak. De vele authentieke details in het interieur van de hoeve garanderen intieme, warme foto’s. Het gerestaureerde kapelletje is natuurlijk dé plek voor de huwelijksvoltrekking én unieke trouwfoto’s.

Kasteel Wijenburg in Echteld

In Echteld (Gelderland) pronkt Kasteel Wijenburg, een exclusieve en sfeervolle trouwlocatie, voor de meest romantische trouwfoto’s. Niet gek, als meest bekroonde trouwlocatie van Nederland. De zeven prachtige zalen en salons hebben elk een unieke uitstraling. Met name de Bibliotheek, met knisperend haardvuur, vormt een ideale setting voor de mooiste foto’s.

Kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede

Als een van de oudste en mooiste kastelen van Nederland, is Kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede (Utrecht) ook een van de mooiste trouwlocaties in het land. Elkaar het jawoord geven kan in de Donjon, de middeleeuwse versterkte woontoren, die ook een prachtig decor vormt voor de bruidsreportage.

Groninger Museum in Groningen

Het Groninger Museum in de stad en provincie Groningen is qua architectuur hypermodern, binnen en buiten. Het gebouw zelf is een museumstuk, dat bijna vanzelf een museum voor moderne kunst herbergt. Maar je vindt er ook schatten uit de steentijd. Kleine kanttekening: het museum is als feestlocatie exclusief toegankelijk voor sponsoren en relaties.

Scroll to Top